HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Health Care
Community Developm.
Colombine Maternity
NNU
NTP
NAAP
PMTCT
HAART Farms
Bakeries
NITT
Radio Station
Monuta Home
Waste Project
JCF Sports
Environmental Educat
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

Ndlovu Aids Awareness Programme (NAAP)

Doelstelling:

-          Het creëren van een omgeving waarin HIV-positieven en HIV-negatieven mensen geïnformeerde keuzes kunnen maken over HIV/AIDS en SOA’s(seksueel overdraagbare aandoeningen) door middel van IEC (Information, Education, Communication).

 

Het programma dat begonnen is in 1999, beoogt HIV/AIDS bewustzijn te creëren van schoolkinderen in het Moutse district en omgeving. Het idee is om kinderen te bereiken voor ze seksueel actief zijn. Het programma bestaat uit ‘peer-education’ (onderwijs aan leeftijdsgenoten) en counseling waarbij de ‘eer educators scholen bezoeken en toneelstukjes opvoeren over HIV/AIDS gerelateerde onderwerpen. Na de toneelstukjes geven de ‘peer educators’ informatieve workshops, waarbij er wordt ingegaan op de problemen omtrent HIV/AIDS, SOA’s, seksueel misbruik, kindermisbruik, overspel, incest, onderwijzer(es)/leerling relaties, etc. In het geval dat er behoefte ontstaat om nog een privé gesprek te hebben, worden de kinderen ‘door verwezen’ naar het AIDS Awareness Centrum, naast de kliniek.

 

De ‘peer-educators’ waren werkloze jongeren uit Elandsdoorn en omstreken die gemotiveerd waren om hun leeftijdsgenoten iets te leren. Ze zijn getraind via programma’s US Peace Corps en het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Volksgezondheid. In het jaar 2000 is de groep getraind in dramavoorstellingen door Winie Froeling, een Nederlandse dramadocente. In 2001 hebben de ‘peer-educators’ een professionele cursus ‘debriefing and trauma counseling’ gevolgd aan de University of South Africa (UNISA). De groep is sinds 2003 meerdere malen gecoacht door Janine Lewis, dramadocente aan de Hogeschool van Pretoria. In oktober 2003 en oktober 2004 heeft de groep langdurige workshops gevolgd die gegeven werden door Zuid-Afrikaanse en Nederlandse dramadocente, acteurs en regisseurs.

 

Het programma probeert niet alleen de mensen in de omgeving van Elandsdoorn en omstreken bewustzijn bij te brengen over HIV/AIDS, maar ook zoveel mogelijk andere Zuid-Afrikanen. Dit gebeurt door onder andere een reeks van ‘billboards’ met slogans die de aandacht vestigen op de vernietigende crisis die alle aspecten van het leven ontwricht.

 

Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com