HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Health Care
Community Developm.
Colombine Maternity
NNU
NTP
NAAP
PMTCT
HAART Farms
Bakeries
NITT
Radio Station
Monuta Home
Waste Project
JCF Sports
Environmental Educat
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

Health Care Programmes

NMC is een privé kliniek en opereert ook op die manier. Het verzorgt gezondheidszorg aan de gemeenschap, bijvoorbeeld door een “Tuberculosis Programme”, “HIV/AIDS Awareness Programme”, een “Family Planning Clinic” en een “Nutritional Programme”.

Het “Tuberculosis Programme” verzorgt testfaciliteiten, behandeling, en regelt huisbezoeken voor therapieontrouwe patiënten. Het “HIV/AIDS Awareness Programme” verzorgt bewustzijn voor leerlingen van de middelbare school, zij doen ook privé - en groep counseling en daarnaast verstrekken zij ook informatie. Het “Nutritional Programme” behandelt ondervoede kinderen, terwijl hun verzorgers leren hoe zij groenten moeten verbouwen in hun eigen tuin en hoe zij de thuissituatie kunnen verbeteren wat betreft sanitaire voorzieningen, hygiëne en gezondheid.

In 1999 is de Colombine Maternity Clinic geopend. Deze kliniek biedt betaalbare antenatale, verloskundige en postnatale diensten. In 2003 zijn er twee nieuwe programma’s gestart; het “Ngwenya Community Dental Care Programme” introduceert tandheelkundig bewustzijn en tandheelkundige zorg voor basisscholieren. Het tweede project is het HAART Project (Highly Active Anti-Retroviral Treatment), deze heeft drie doelstellingen:

-          het behandelen van HIV/AIDS patiënten met ‘anti-retroviral’ medicijnen.

-          Een model neerzetten voor landelijke HIV/AIDS zorg in Zuid Afrika

-          Een ‘capacity builder’ worden voor de publieke sector of andere NGO’s die het HAART project willen starten.

Hoewel deze gemeenschap gezondheidsprogramma’s worden gedaan voor de gemeenschap door het NMC, worden ze wel geadministreerd in een zelfstandige entiteit, het Ndlovu Medical Trust (NMT)

 

Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com