HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Health Care
Community Developm.
Colombine Maternity
NNU
NTP
NAAP
PMTCT
HAART Farms
Bakeries
NITT
Radio Station
Monuta Home
Waste Project
JCF Sports
Environmental Educat
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

 

HAART Farms Project

Doelstelling:

-          Het ontwikkelen van een model voor HIV/AIDS zorg in de agrarische sector middels een mobiele kliniek, met als doelgroep de agrarische werknemers

 

In 2004 is een tweede HAART project gestart met als doelgroep de werknemers op verschillende boerderijen. Deze groep vertegenwoordigt ongeveer 10% van de werkenden in Zuid Afrika en zijn van groot belang om kwaliteit en kwantiteit van de voedselproductie te continueren. Het komt vaak voor dat deze agrarische werknemers beperkte mogelijkheden hebben om de vergelegen klinieken te bezoeken. De meeste van deze klinieken hebben ook geen goede HIV/AIDS zorg.

 

In plaats van de patiënt naar de kliniek te brengen, is het idee geboren om een mobiele HIV/AIDS kliniek te starten. Middels deze mobiele kliniek worden boerderijen bezocht.

 

Alvorens de behandeling te beginnen gaat een AIDS Awareness Team naar de participerende boerderijen toe om informatie te geven, bewustzijn te creëren en het gedrag van de werknemers op de boerderijen te destigmatiseren. Elke dag bezoekt de mobiele kliniek een andere boerderij. De counselors onderwijzen de werknemers van de verschillende boerderijen over HIV/AIDS en informeren ze over de HIV test mogelijkheden. Het Vrijwillig Counselen en Testen (VCT) wordt dagelijks gedaan. Wanneer de patiënt een HIV positief resultaat heeft, zal een dokter of een professionele verpleegkundige de patiënt verder onderzoeken. De Highly Active Antiretrovirale (HAART) behandeling zal van toepassing zijn wanneer de patiënt voldoet aan de criteria en wanneer hij bereid is tot deze behandeling die van levenslange duur is. Het monitoren van de LAB resultaten en andere diensten wordt door het Ndlovu ATC gedaan.

 

Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com