HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Health Care
Community Developm.
Colombine Maternity
NNU
NTP
NAAP
PMTCT
HAART Farms
Bakeries
NITT
Radio Station
Monuta Home
Waste Project
JCF Sports
Environmental Educat
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

Ndlvovu Tuberculose Programme (NTP)

Doelstellingen:

 

  • Het identificeren, counselen, testen en behandelen van patiënten met TB in samenwerking met het Departement van Gezondheid
  • Het bevorderen van educatie betreffende TB en HIV/AIDS

 

NMC en het provinciale departement van gezondheid werken sinds 1997 samen aan een programma dat zich bezig houdt met het bestrijden van tuberculose.Beide partijen hebben een contract geformuleerd voor een samenwerkingsverband tussen de publieke en private sector voor het behandelen van TB patiënten. Het departement van gezondheid voorziet NMC van anti-TB medicatie en test mogelijkheden inclusief sputum onderzoek. Op zijn beurt geeft NMC de mogelijkheid voor het gratis behandelen van TB patiënten.

 

Het programma introduceerde in februari 2001 een gewijzigde versie van het principe ‘Directly Observed Treatment’ (DOT) (Direct observeren en behandelen) en het opsporen van patiënten die therapieontrouw zijn.

 

Patiënten die therapieontrouw zijn worden thuis bezocht en verzocht om terug te komen naar de kliniek. Vanaf het moment dat het programma is geïmplementeerd is het percentage van therapieontrouwe patiënten teruggebracht naar 8% van de gehele patiëntenpopulatie in 2001, 2002 en 2003.

 

Op dit moment zijn er drie TB veldwerkers die zich bezighouden met huisbezoeken. Dit resulteert in het verminderen van het percentage therapieontrouwe patiënten. Het programma is zo opgezet dat het gemakkelijk geïmplementeerd kan worden in andere townships. Het dient tevens als een model dat laat zien hoe DOT- TB behandeling kan worden geïmplementeerd in rurale gebieden tegen een relatief lage prijs.

 

Ongeveer 64% van de TB patiënten is HIV positief en opgenomen in het Highly Active Antiretroviral Treatment (HAART) programma. Dit is mogelijk na het voltooien van een TB behandeling van 6 maanden.

 

Het is goed om te zien hoe patiënten kunnen herstellen na een periode van hevige ziekte. Alhoewel HAART levenslange toewijding betekent, betekent het ook een goede kwaliteit van leven. Het TB programma is een van de snelst groeiende projecten van NMT. We zagen 183 nieuwe TB patiënten in 1999 en 1090 nieuwe patiënten in november 2005.

 

Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com