HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Health Care
Community Developm.
Colombine Maternity
NNU
NTP
NAAP
PMTCT
HAART Farms
Bakeries
NITT
Radio Station
Monuta Home
Waste Project
JCF Sports
Environmental Educat
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

 

Environmental Education Programme

Uitgevoerd door ‘Friends of Loskop’

 

Op ongeveer dertig kilometer afstand van het Ndlovu Medical Centre ligt het Loskop Dam Natuurreservaat, een prachtig reservaat wat valt onder het management van Mpumalanga Parks Board. Het doel van de ‘Friends of Loskop’ is om hen te assisteren in het behouden van dit mooie stuk natuur voor de kinderen van onze kinderen.

 

Een van de projecten van de ‘Friends of Loskop’ is een ‘environmental education project’, opgezet voor kinderen in de zesde klas van de basisscholen in Moutse.

 

Het onderwijsprogramma is in 2003 van start gegaan. De doelstelling is het onderwijzen van kinderen in de gemeenschappen rondom het Loskop Dam Natuurreservaat. Hierdoor zullen de scholieren en leraren met meer respect voor en begrip van natuur en natuurbehoud naar hun scholen terugkeren. Op deze manier kunnen kinderen kennismaken met een natuurreservaat en zien ze de schoonheid van de natuur.

 

In 2003 hebben 1524 kinderen van 15 scholen een bezoek aan het natuurreservaat gebracht. In 2004 waren dit 1493 van 16 scholen. In 2005 hebben 3241 kinderen uit de zesde klas van 42 scholen, maar ook 973 kinderen van dertig kleuterscholen een bezoek aan het natuurreservaat gebracht.

 

De Lapa, die gebruikt wordt als openlucht klaslokaal in het reservaat, is gebouwd met de financiële steun van de Alfred Jodokus Kwak Foundation en de Herman van Veen Foundation.

 

Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com