HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Health Care
Community Developm.
Colombine Maternity
NNU
NTP
NAAP
PMTCT
HAART Farms
Bakeries
NITT
Radio Station
Monuta Home
Waste Project
JCF Sports
Environmental Educat
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

 

Elandsdoorn and Sondagfontein Bakeries.

In 1998 kwam het initiatief om een bakkerij op te zetten, vandaag de dag draait de Elandsdoorn bakkerij goed. Brood is een primair voedingsmiddel en wordt schaars geproduceerd in townships. Grote externe bakkerijconcerns leveren brood aan de winkels in een township, dus de locale economie heeft hier geen voordeel bij. Het idee om een bakkerij te beginnen kwam van een werkloze bakker uit het township zelf, die geen kapitaal had om zelf een bakkerij te beginnen. Een banklening zou hij nooit gekregen hebben, omdat hij zwart was en geen financiële zekerheid had. Het idee om hem te helpen en financieel te steunen was zeer aantrekkelijk, omdat het alle doeleinden dient, het stimuleert de lokale economie, het creëert werkgelegenheid, het dient als een pilot-project van dienstverlening voor andere mensen in de townships, en er zal altijd vraag zijn naar het product; iedereen heeft dagelijks brood nodig.

 

Met de hulp van de Alfred Jodokus Kwak Stichting werd er een tweedehandse bedrijfsoven gekocht in Nederland. De Elandsdoorn bakkerij biedt werkgelegenheid voor 18 mensen en produceert 2000 broden per dag. De bakkerij functioneert nu als een commercieel bedrijf. Alle winst die gemaakt wordt, wordt gebruikt voor verdere ontwikkeling van de gemeenschap.

 

In oktober 2004 werden de deuren geopend van een tweede kleinere bakkerij in Sondagfontein. Dit werd financieel mogelijk gemaakt door Koopmans Meelfabrieken en De Wilde Ganzen Foundation.

 

Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com