HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Health Care
Community Developm.
Colombine Maternity
NNU
NTP
NAAP
PMTCT
HAART Farms
Bakeries
NITT
Radio Station
Monuta Home
Waste Project
JCF Sports
Environmental Educat
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

Ndlovu Information Technology Training (NITT)

In juni 2001 ontving de Elandsdoorn Development Trust een donatie van PCE Computers uit Apeldoorn met als doel een computertraining centrum te starten.

 

Goodwill Zwane was een werkloze jonge man die de middelbare school met vlag en wimpel had afgerond, maar kon niet verder studeren door de financiële situatie van zijn familie. Hij is toen getraind als een computerleraar en startte vervolgens de school met IT training met 8 computers en 65 studenten.

 

Mensen van alle leeftijden krijgen de mogelijkheid om te leren hoe te typen en het leren van basiskennis van MS Word en Excel. Een klein IT trainingscentrum als dit zou niet afhankelijk moeten zijn van donaties, maar financieel onafhankelijk. Om deze reden betalen de leerlingen een kleine bijdrage per maand. Met dit geld wordt het salaris van de leraar betaald, wordt een reserve opgebouwd voor vervanging van kapotte computers en wordt de leraar financieel geholpen met een studie. De school is bezig met het aanvragen van registratie en accreditatie als training center.

 

Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com