HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Health Care
Community Developm.
Colombine Maternity
NNU
NTP
NAAP
PMTCT
HAART Farms
Bakeries
NITT
Radio Station
Monuta Home
Waste Project
JCF Sports
Environmental Educat
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

 

The Johan Cruijff Foundation Sports Project (JCF Sports)

Een gezond lichaam creëert een gezonde geest. In november 2004 werden de Elandsdoorn Sports Grounds en het Fitness Center geopend. In samenwerking met de Johan Cruijff Foundation kregen wij de kans een ‘Cruijff-court’ te bouwen met een sportpark en een fitnesscenter. Alle faciliteiten mag men gratis gebruiken, maar om lid van het fitnesscenter te worden wordt er om een kleine bijdrage gevraagd.

 

In het Fitness center kunnen leden hun work-out doen in de fitnesszaal. Kleinere kamers zijn beschikbaar voor clubs of groepen die binnensporten willen beoefenen zoals karate, aerobics, boksen en zelfs traditioneel en modern dansen, toneel, etc.

Elke dag zijn er 200-300 kinderen en jongvolwassenen op het sportcomplex die door ons vermaakt worden met ons ‘AIDS Awareness Programme’. Op deze manier worden onze sportfaciliteiten ook gebruikt als gereedschap voor onze educatieve doelstellingen en maakt het de kinderen bewust van de risico’s wanneer ze op jonge leeftijd met seks beginnen.

 

De buitenfaciliteiten bestaan uit een tennisbaan, een voetbalveld, twee volleybalvelden, een basketbalveld en een netbalveld die gebruikt mogen worden door clubs, groepen of een individu.

 

Een team, bestaande uit vijf goed getrainde sportleraren, organiseert ook evenementen voor speciale doelgroepen zoals gehandicapten, schoolkinderen, leraren, etc. Elke woensdagmiddag pikt het ‘Cruijff-Bakkie’ 10-15 gehandicapten mensen op bij hun huis en hen wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de sporten. Hun enthousiasme is geweldig, maar nog veel belangrijker is dat we steeds meer verbetering zien in hun handicaps, minder rugpijn en een betere lichaamshouding. Sport rehabiliteert!!!

 

Met sporten kunnen mensen hun vrije tijd op een zinvolle manier doorbrengen en hun zelfvertrouwen verhogen. Het zou zelfs kunnen zijn dat de criminaliteit verlaagd wordt in een gebied, waar ongeveer 70% van de mensen werkloos is.    

 

Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com